Μιχαλάκος Βασίλης

Ο Βασίλης Μιχαλάκος ξεκίνησε να σπουδάζει ηλεκτρική κιθάρα σε ηλικία 12 ετών. Έκτοτε, πέρα από τις σπουδές του στην ηλεκτρική κιθάρα, έχει ασχοληθεί με την κλασική αρμονία και αντίστιξη. Στην πορεία, σπούδασε για τρία χρόνια στο ωδείο του Γιώργου Φακανά, όπου υπήρξε μέλος την Big Band της σχολής συμμετάσχοντας επίσης σε δύο μιούζικαλ. Το 2021 αποφοίτησε με τιμές από το Πανεπιστήμιο του Salford στο μάθημα Popular Music and Recording με εξειδίκευση σε Performance στο πλευρό των καθηγητών Adam Palma και Nicholas Mellor. Παράλληλα, τα δύο τελευταία χρόνια, μελετά τον τζαζ αυτοσχεδιασμό. Από τις μεγαλύτερες επιρροές του είναι οι Frank Gambale, Brent Mason, Bireli Lagrene, Snarky Puppy, Steely Dan και πολλοί άλλοι.

Από την πολυετή εμπειρία του στην εκπαίδευση αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του στο “Marvel Guitar Tuition” της Αγγλίας, στο οποίο βρίσκεται 3 χρόνια και συνεργάζεται με το RSL.

Ο Βασίλης Μιχαλάκος διαθέτει στο ιστορικό του αρκετές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Αγγλία με μία από τις πιο αξιοσημείωτες δουλειές του να είναι το “Royal Edinburgh Military Tattoo” στην Σκωτία, στο όποιο ήταν ο Lead Κιθαρίστας για το έτος 2019. Η παράσταση μέσα σε έναν μήνα έκοψε 220.000 εισιτήρια καθώς και προβλήθηκε σε 44 χώρες σε παραγωγή BBC.

Παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα στην Αγγλία όπως “Salford University Big Band”, “Guacamaya Latin Band” και “Motown Gold”.

Στην Ελλάδα, έχει λάβει μέρος σε 3 μιούζικαλ εκ των οποίων το ένα ήταν νεοσύστατο και συμμετείχε και στην ενορχήστρωση. Μεταξύ άλλων ήταν ιδρυτικό μέλος των “BLUNK” (blues/funk/rock) και των “F-Mind” (ethnic fusion).

2021-10-25T14:41:36+00:00