Μαρκοδημητράκη Άννυ

//Μαρκοδημητράκη Άννυ

Η Άννυ Μαρκοδημητράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου. Συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο στην Αθήνα και απεφοίτησε από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας ως αριστούχος διπλωματούχος στην τάξη της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου. Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά αποκτώντας με άριστα το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και της Αντίστιξης.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris στο επίπεδο Diplome d’ Enseignement στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου με άριστα παμψηφεί (τάξη Ναταλίας Μιχαηλίδου).
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, φεστιβάλ και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους πιανίστες και συνθέτες, όπως οι: Vladimir Viardo, Δόμνα Ευνουχίδου, Ναταλία Μιχαηλίδου, Paavali Jumppanen, Paul Badura Skoda, Nicolai Petrov, Lazar Berman, Andras Kemenes, Lilia Boyadjieva, David Lively, Bernard Ringeissen, Παναγιώτη Αδάμ, Gunther Schuller, Έλενα Μουζάλα, κύκλο σεμιναρίων με άξονα τη μουσική του 20ου αιώνα με τη Λορέντα Ράμου κ.α.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επιτυχή εισαγωγή μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. Έχει διδάξει το μάθημα της Μουσικής και της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Μουσικό Σχολείο του Πειραιά και σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.
Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης, δασκάλα μουσικής σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και συνοδός παιδικών χορωδιών.

2019-09-28T07:26:23+00:00