Μαρκοδημητράκη Άννυ

//Μαρκοδημητράκη Άννυ

markodimitraki1-185x185Η Άννυ Μαρκοδημητράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου. Συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα και απεφοίτησε το 2007 από το ωδείο Φίλιππος Νάκας ως αριστούχος διπλωματούχος στην τάξη της διακεκριμένης πιανίστας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά αποκτώντας με άριστα το 2002 το πτυχίο ειδικού αρμονίας και έπειτα της αντίστιξης.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με τη διαπρεπή πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου στην Ecole Normale de Musique de Paris στο επίπεδο Diplome d’ Enseignement και το 2011 απεφοίτησε με άριστα παμψηφεί από το μεταπτυχιακό τμήμα της στο κεντρικό Εθνικό Ωδείο.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους πιανίστες και συνθέτες, όπως οι Paul Badura Skoda, Nicolai Petrov, Lazar Berman, Andras Kemenes, Lilia Boyadjieva, David Lively, Bernard Ringeissen, Παναγιώτη Αδάμ, Gunther Schuller κ.α.

Τώρα παρακολουθεί κύκλο σεμιναρίων με άξονα τη μουσική του 20ου αιώνα με τη διακεκριμένη πιανίστα στη σύγχρονη μουσική Λορέντα Ράμου, με τελικό σκοπό ανάμεσα σε άλλα την εκτέλεση έργου του Αμερικανού συνθέτη Frederic Rzewski με ακρόαση από τον ίδιο το συνθέτη.

Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και εργαστήρια θεάτρου και έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημοτικά σχολεία. Από το 2008 έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής στη Α/θμια εκπαίδευση καθώς και στο Μουσικό Σχολείο του Πειραιά.

Διδάσκει πιάνο από το 1999 και μαθητές της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς

2018-07-09T20:34:33+00:00