14 Ιουνίου 13: Εκδήλωση για τον “Πολιτισμό της Μεσογείου”

/, Τα νέα μας/14 Ιουνίου 13: Εκδήλωση για τον “Πολιτισμό της Μεσογείου”

 Εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με σκοπό να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό των λαών της Μεσογείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των: Πρύτανη του Χαροκοκοπείου Πανεπιστημίου καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, της Διευθύντριας του «ΠΜΣ  Εκπαίδευση και Πολιτισμός» , καθηγήτριας Αικατερίνης Μαριδάκη- Κασσωτάκη.

Ακολούθησαν δύο ομιλίες, της  Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Πολιτισμού, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα: « Οι Πολιτισμοί της Μεσογείου και της Μαρία Βλαχάδη, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: « Η Εξελικτική πορεία της Μουσικής σε σχέση με την μετανάστευση.»

Η εκδήλωση έκλεισε με  συναυλία  στην οποία συμμετείχαν ταλαντούχοι σπουδαστές, τα Μουσικά Σύνολα και οι δύο Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης, Παιδική και Μικτή οι οποίοι  ερμήνευσαν παραδοσιακά έργα των λαών αυτών, αλλά και έργα συνθετών που έχουν γεννηθεί στις χώρες που περιβάλλονται από την Μεσόγειο. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και  καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο του Πανεστημίου.

2018-03-22T14:59:08+00:00