« Τί είναι η Μουσικοκινητική Αγωγή Orff; Τι είναι Orff προσέγγιση; Πότε ξεκινάει; ; Ποιός διδάσκει; Σε ποια ηλικία αρχίζει ένα παιδί; ……Ερωτήματα και απαντήσεις.»

Το Πολύτεχνο Καλλιτεχνικό Κέντρο Νεας Σμύρνης σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης διοργανώνει διάλεξη με τη μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Φιλιάνου. Η διάλεξη αυτή πρόκειται να παρουσιάσει το θέμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής και συγκεκριμένα την Orff προσέγγιση και απευθύνεται σε κάθε γονέα και δάσκαλο – παιδαγωγό που θέλει να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα και τους λόγους που καθιστούν αυτήν την μουσικοπαιδαγωγική πρόταση αποτελεσματική.
Σε ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη αυτή η εκπαίδευση; Ποια μέσα χρησιμοποιεί; Πού ωφελεί; Πώς ολοκληρώνεται μια τέτοια σπουδή; Τα όργανα Orff πώς αξιοποιούνται; Μαθαίνουν τα παιδιά νότες στα μαθήματα;
Η διάλεξη έχει στόχο τόσο στην ενημέρωση για το τι είναι Orff όσο και να δώσει δυνατότητα και ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να απαντήσουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με το θέμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει προβολή διαφανειών, ηχητικά και μουσικά αποσπάσματα και παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας Orff.

Οι θέσεις για τους συμμετέχοντες είναι περιορισμένες οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2109374351,2109345928
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πότε; Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Ώρα; 12:00 – 13:00
Που; Αίθουσα σεμιναρίων, Κρήνης 20 Ν. Σμύρνη