Γιώργος Ντάνης

//Γιώργος Ντάνης

Γεννήθηκε το 1990 στη Λάρισα και το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική. Έκανε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Θοδωρή Μποτίνη, Popular Music Theory, Jazz Harmony και Ear Training με τον Γιώργο Αργυρόπουλο, Pop – Rock – Fusion ensembles με τους Σωτήρη Πομόνη, Αποστόλη Γκόλια και Latin ensemble με τον Σωκράτη Γανιάρη. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του με το κοντραμπάσο, κάνοντας

Jazz Αυτοσχεδιασμό και Jazz Ensembles με τον Γιάννη Παπαναστασίου, Jazz Piano Trio Ensemble με τον Σπύρο Μάνεση και κλασικό κοντραμπάσο με τον Τάσο Κάζαγλη.

 

Συμμετείχε σε σεμινάρια με Jazz Performers διεθνούς φήμης όπως Lee Konitz, Andy Middleton, Adam Nussbaum, Ralph Peterson καθώς και της εγχώριας σκηνής (Jianni Pavlidis, Πέτρος Κλαμπάνης, Γιώργος Κοντραφούρης, Δήμος Δημητριάδης, Sami Amiris, Γιάννης Φλώρος, Περικλής Τριβόλης κ.ά.).

Από το 2011 δραστηριοποιείται σε διάφορα μουσικά σχήματα (jazz, soul, funk, blues, pop), έχοντας συμμετοχές και σε ορχήστρες κλασικής μουσικής (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δημοτικό Θεατρο “Μαρία Κάλλας”, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ενεργό μέλος της εγχώριας jazz σκηνής.

2019-09-26T14:29:15+00:00