Βαρβέρης Στέλιος

/, Καθηγητές/Βαρβέρης Στέλιος

Γεννήθηκε στον Πειραιά τα 1967.Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπουζούκι και τη λαϊκή μουσική.

Σύντομα όμως το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ανατολική μουσική, λόγια και παραδοσιακή. Κάνει ούτι και θεωρία ανατολικής μουσικής με το Χρίστο Τσιαμούλη, και παίρνει δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με τον πρωτοψάλτη Νίκο Σωτηρίου.

Συνεργάζεται με διάφορα σχήματα και το 2000 μαζί με τον Στέφανο Αγιόπουλο δημιουργούν τις «Μισμαγιές»(Στέλιος Βαρβέρης ούτι, Στέφανος.Αγιόπουλος κρουστά, Λουκία Κωνσταντάτου κανονάκι,Ελένη Καλλιμοπούλου πολίτικη λύρα, Σύλβια  Κουτρούλη νέι ), ένα σύνολο που ασχολείται με τη μελέτη και εκτέλεση της λόγιας ανατολικής μουσικής.

Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και στη δισκογραφία με διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Ελένη Βιτάλη,η Γλυκερία, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Κώστας Παυλίδης, η Λένα Αλκαίου, η Μόρφω Τσαϊρέλη, ο Κώστας Μάντζιος, η Μαίρη Έσπερ, η ΒιβήΒουτσελά, η Ελένη Καπηλίδου,ο Μανώλης Καρπάθιος κ.α.

Διδάσκει ούτι στο μουσικό γυμνάσιο Αλίμου,στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη, στο Εθνικό ωδείο,στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας και στη Μουσική Σχολή Ηχοτρόπιο.

Από το 2006 δραστηριοποιείται με το μουσικό σύνολο Caravan (Στέλιος Βαρβέρης ούτι, Στέφανος.Αγιόπουλος κρουστά,Aνδρέας Σκάνδαλος κανονάκι ,Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο,Σωτήρης Μαργώνης βιολί) πάιζοντας μαζί τους κλασσικό αλλά και πιο σύγχρονο ρεπερτόριο όπως Night Ark, Simon Shaheen,Resat Aysu κ.α.

Το 2009 κυκλοφορεί από την εταιρεία «Καθρέφτης» το  cd  «Για μια Νεράιδα» σε δικούς του στίχους και μουσική, όπου τραγουδούν η Ειρήνη Νικολάου κι ο Παναγιώτης Μπαρμπερίου.

Με τη Ρένια Χρυσουλάκη (πιάνο) αρχικά καθώς και με τους Νίκο Παραουλάκη(νέι), Θοδωρή Κουέλη (κοντραμπάσο) δημιουργούν τους  Fuga Perpetua  , ένα γκρουπ που παίζει κλασσικό ρεπερτόριο δυτικό (Mozart, Bach, Vivaldi κ.α) αλλά και ανατολικό (Mesut Cemil Bey, Santi Isilay, Riad Al Sunbati)  χρησιμοποιώντας ούτι και πιάνο.

Επίσης συμμετέχει στο μουσικό σύνολο Ατραπός (2010, Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο, Στέλιος Βαρβέρης ούτι, Γιάννης Βενιζέλος κιθάρα) όπου παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το  ελληνικό ρεπερτόριο κι απ’ αυτό της ανατολικής Μεσογείου.

 

2020-09-19T12:29:40+00:00